AUTO IMPORT

Heeft u wel eens overwogen een auto uit het buitenland te importeren?

Bij jonge auto’s met weinig kilometers kan dat financieel zeer aantrekkelijk zijn. Het probleem is alleen vaak dat u tegen tal van wetten en regels aanloopt die de import niet altijd even eenvoudig maken.

Wij helpen u hier dan ook graag mee verder. Hierbij maken wij gebruik van onze jarenlange ervaring en onze goede buitenlandse contacten. Wij zorgen ervoor dat uw droomauto tegen de laagst mogelijke kosten wordt geïmporteerd. Wij regelen de gang naar de douane en vragen het kentekenbewijs aan. Wij doen er alles aan dat u een goede koop doet en onderwerpen alle auto’s die wij importeren aan een zeer kritische keuring.

Werkwijze
Voor het importeren van een auto is het van belang dat alle wensen van u als onze klant helder en overzichtelijk zijn. Hiervoor hebben wij op deze pagina een aanvraagformulier. Vult u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en geef zo duidelijk mogelijk uw wensen aan, indien mogelijk met internet-link(s) van interessante auto's, zodat wij snel en daadkrachtig kunnen helpen om de juiste auto aan te schaffen.

Aan de hand van het ingevulde aanvraagformulier selecteren wij enkele auto’s, het liefst geselecteerd bij onze partners in het buitenland. Uiteindelijk worden de beste opties in een vrijblijvende offerte, per mail naar u verzonden. Dit alles is uiteraard geheel vrijblijvend.

Om u als klant een duidelijke beeld te laten krijgen van alle bijkomende kosten, worden onderstaande punten afzonderlijk in de offerte opgenomen (indien van toepassing):

  • Aankoopbedrag van de auto
  • BPM (Belasting voor Personenvoertuigen en Motorvoertuigen)
  • Transportkosten (afh. van bestemming)
  • RDW-keuringskosten (incl. weegkosten en roet-meting (diesel))
  • Kentekenkosten (nieuw kenteken)
  • Tenaamstelling
  • Wanneer u besluit over te gaan tot de aanschaf van de auto halen wij de auto voor u op.

Als wij op de bestemming aankomen, wordt de auto optisch en technisch gecontroleerd. Aan de hand van de advertentie worden alle opties gecontroleerd op aanwezigheid en werking. Eventuele niet-eerder-gemelde schades, het  onderhoud, het maken van een proefrit, status van exterieur/interieur en het profiel van de banden, wordt ter plekke ook goed nagekeken. Tijdens de controle wordt u telefonisch op de hoogte gebracht van alle bevinden en geven wij een uitgebreid advies alvorens de koop afgerond kan worden. Bij uw goedkeuring wordt de auto gekocht en naar onze vestiging in Aalten gebracht.

Zodra de auto in Nederland is en de voorbereidingen zijn getroffen wordt de auto ter keuring aangeboden en BPM aangifte gedaan. Het kentekenbewijs wordt dan in de meeste gevallen binnen 10 werkdagen per post verstuurd aan ons.

Indien de goedkeuring en het daarbij horende kentekenbewijs zijn ontvangen, maken wij met u een afspraak om de auto uit te leveren. Bij het ophalen zorgen wij ervoor dat de auto schoongemaakt en gepoetst is, is voorzien van Nederlands kenteken en voor u klaar staat!

Meer wten of de importservice bij Auto Wisselink in Aalten? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs om persoonlijk het één en ander te bespreken.