Uw banden wisselen bij Auto Wisselink in Aalten

BANDENWISSEL

》Heeft u een auto met winterbanden? Dan vindt er twee keer per jaar een bandenwissel plaats.

In de lente vervangen we de winterbanden voor zomerbanden. En net voor de winter zijn intrede doet, maken de zomerbanden plaats voor de wintervariant. Naast de bandenwissel regelen we als u dat wilt ook de opslag van uw autobanden.

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door.

Banden wisselen: u kunt erop wachten
Maak bij ons voor het verwisselen van uw autobanden telefonisch of online een afspraak. Op de bewuste dag van de afspraak brengt u uw auto naar ons en gaan wij voor u aan het werk. Een bandenwissel gaat doorgaans redelijk snel. U kunt bij ons ook wachten totdat het werk verricht is. We checken bij elke bandenwissel ook of de diepte van het profiel en de spanning op de banden nog goed zijn. Zo niet, dan kunnen we direct waarschuwen als de banden oud en versleten zijn aan vervanging toe zijn. Een veilig idee.

Wanneer banden wisselen?
Vaak wachten mensen net even te lang als ze hun autobanden willen omwisselen. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat ijzelen of sneeuwen, komt u er ineens achter dat u nog op zomerbanden rijdt. Houd daarom de algemene stelregel aan: winterbanden werken beter dan zomerbanden als dat de temperatuur lager wordt is dan 7 graden. Houd dus vooral de buitentemperatuur in de gaten en laat het niet afhangen van sneeuw en gladheid.

Wilt u uw autobanden ook twee keer in het jaar laten omwisselen? Neem dan contact met ons op of maak direct een werkplaatsafspraak online.